2006-05-22

Kruip in de huid van...


Kruip in de huid van... weekend

In het weekend van 12 tot 14 mei 2006 werd er een tweede editie van het Kruip in de huid van georganiseerd in Hotel Wyswert. Een weekend waarin 50 ouders en bekenden van hotelschool studenten de unieke kans aangeboden kregen om gedurende een weekend te ervaren wat de hotelschool student in Leeuwarden zoal meemaakt.

Op vrijdag avond werden de gasten uitgenodigd om te genieten van een drie-gangen diner, wat de aftrap was voor een weekend met enerverende activiteiten.

Zaterdags na het ontbijt werd een PBL sessie (Problem Based Learning) gegeven, wat inhield dat de gasten een introductie kregen van de belangrijkste lesmethode. De PBL sessie werd vervolgd door etiquette lessen, en een zelf te bereiden lunch in de demo-keuken van Hotel Wyswert. De leerdag werd afgesloten met een wijncollege in het wijnproeflokaal. Vanaf 21.00 s avonds was er een mogelijkheid om deel te nemen aan de kroegentocht, om eveneens het uitgaansleven van een student mee te maken.

De zondag ochtend was een zware ochtend, want na een avond stappen de beroemde studenten kroegentocht en een stevig ontbijt, moesten de deelnemers geloven aan een ware progress test.
Uit de positieve reactie van de gasten is gebleken dat het succesvolle weekend zeker voor herhaling vatbaar is. Vanaf September 2006 zal er elke 10 weken een kruip in de huid van weekend plaats vinden, waarin wederom de beleving van het studentenleven in combinatie met het proeven van de opleiding International Hospitality Management centraal staat. Hotel Wyswert hoopt dan wederom veel gasten te mogen verwelkomen, ouders en familie de unieke kans te bieden om in de huid van een (toekomstige) hotelschool student te kruipen.