2006-05-23

Verandering derdejaars moduul


Hoewel het school jaar alweer het einde nadert is in Hotel Wyswert nog heel veel aan de hand.
De bezetting stemt tot tevredenheid, april mei en juni zijn altijd uitstekende maanden, maar er wordt tevens hard aan de plannen voor het komend schooljaar gewerkt.
Momenteel wordt het derde jaars praktijkmoduul gereviseerd, ideen die spelen zijn:
studenten nog meer uit te dagen hun kwaliteiten te tonen en een ondernemerspet op te laten zetten en studenten verantwoordelijk voor hun eigen kennisvergaring te maken.
Tevens overwegen wij de verblijfsduur van de studenten in het leerbedrijf te verlengen, alsmede de theorie en praktijk naadloos op elkaar aan te laten sluiten waardoor zij elkaar nog meer versterken.

In het derde jaars praktijkmoduul worden studenten geacht als integraal manager te opereren, het geen betekent dat zij voor alle onderdelen van het quintessence model verantwoordelijk zijn en daarop ook door een fictief hoofdkantoor op aangesproken gaan worden.
Vooral maken zij een win-win overeenkomst (gebaseerd op Total Performance Management) met het hoofdkantoor en gedurende de praktijkweken zal deze win win overeenkomst regelmatig besproken worden.
De uiteindelijke beoordeling van de student zal gebaseerd kunnen zijn op diverse onderdelen namelijk; behaalde scores in de enquĂȘtes, operationele resultaten, indruk van de begeleiders, verzameld bewijsmaterialen in portfolio en eindpresentatie aan het hoofdkantoor (mondeling/schriftelijk)

Van belang hierbij is dat de bewijslast bij de student ligt en dat de student in ieder geval alle kennis die in de jaren 1 en 2 aangereikt is kan toepassen.
Ondersteunende workshops kunnen door de student benut worden om kennislacunes op te vullen of verduidelijking te verkrijgen.

Een belangrijk hulpmiddel hierbij zal de leer van Dr. Covey gaan vormen.
De managementstijl en de hardware in hotel Wyswert zal een duidelijke knipoog naar de 8 Habits gaan maken.