2006-10-30

Kruip in de huid van






In het weekend van 20 oktober was er voor ouders weer de kans om in de huid van de studenten te kruipen. Met een kleine groep van 8 ouderparen hebben zij veel geleerd en een fantastische ervaring opgedaan.

Vrijdag hebben de ouders een rondleiding gekregen door de school. Hierbij hebben ze een kijkje achter de schermen van het hotel en restaurant kunnen nemen. Ook hebben ze de verschillende delen van de school gezien, dit om een compleet plaatje te krijgen van de Christelijke Hogeschool Nederland. Na deze rondleiding hebben de ouders kunnen genieten van een heerlijk drie gangen diner in restaurant Vanneau.

Zaterdag na het ontbijt was het tijd voor serieuze zaken, om de kennis van de ouders bij te schaven. Eerst een PGO sessie, waarin de ouders actief meededen, soms zelfs als volleert
PGO-er. Toch was er wel een duidelijk verschil merkbaar; de ouders dachten te veel in de richting van de oplossing van het probleem, waar ze eigenlijk boven het probleem moesten staan en proberen aan de hand van theorie de grote lijnen van het probleem te analyseren.

Hierna was het tijd voor een etiquettecollege. Hierin kregen de ouders inzicht in wat etiquette inhoudt; zowel gedragsregels in een restaurant, als de algemene omgang met collegas of familie en vrienden. Vervolgens kregen de ouders de kans om te laten zien wat ze zojuist geleerd hadden en mochten zij zelf de lunch voorbereiden. Naast het maken van de broodjes, moest ook de tafel gedekt worden, het servies gepoleerd worden en de kwaliteit moest gecontroleerd worden.

Na de lunch was het tijd voor het wijncollege. Tijdens dit college kregen werd de ouders de basis kennis van wijn bijgebracht over verschillende wijnen, de gebieden, de kwalificaties etc. Natuurlijk moest ook deze kennis weer worden omgezet in praktijk, ditmaal in de vorm van het proeven van de verschillende soorten wijn. Na het proeven van de wijnen hadden de ouders even wat tijd om bij te komen van deze leerzame dag, en hadden tijd om zich voor te bereiden op de kroegentocht. De helft van de ouders kwam daadwerkelijk naar de kroegentocht en tot een uur of 1 hebben de ouders en studenten zich goed vermaakt.

De volgende dag tijdens het ontbijt was duidelijk zichtbaar dat iedereen wat gespannen was voor de toets die hierop zou volgen. De progress test werd zeer serieus gemaakt, en gelukkig door iedereen voldoende afgesloten. Als slot heeft iedere ouder een certificaat ontvangen en hebben wij getoost op de afloop van een gezellig, en leerzaam weekend!

Voor wie geinteresseerd is in de gemaakte fotos tijdens het weekend; ze kunnen bekeken worden op onderstaande link.

Het volgende Kruip in de huid van… weekend zal plaatsvinden op 12 januari 2007. Helaas voor degene die zich nog aan zou willen melden, is het gehele weekend al volgeboekt met 13 ouderparen die u voor zijn geweest. De eerst volgende mogelijkheid om toch ook te kruipen in de huid van de studenten is op 13 april 2007.

http://www.picturetrail.com/kruipindehuidvan