2008-02-06

Praktijk!

Iedere student aan de hotelschool Leeuwarden krijgt er mee te maken: praktijk! Elk jaar moet de student in ieder geval 1 van de 4 modulen praktijk lopen in Hotel Wyswert. Deze week was het voor veel nieuwe studenten de eerste keer in Hotel Wyswert. Er zijn verschillende afdelingen waar men praktijk kan lopen, variërend van keuken, naar restaurant, van housekeeping tot de receptie.

De eerstejaars studenten doen het uitvoerende werk, zoals bedden opmaken en het serveren van gerechten. De tweedejaars hebben al meer verantwoordelijkheden en hebben de leiding over een afdeling. De derdejaars doen de "top-management", en gaan over het geheel van een afdeling en moeten hier strategische keuzes in maken.

André Tammer is een eerstejaars student die zijn eerste praktijk dag in de housekeeping heeft gelopen. Zijn verwachtingen zijn uitgekomen: de theorie kan hij goed in de praktijk toepassen en tegelijkertijd geniet hij van de samenwerking met zijn medestudenten en het contact met gasten. De opleiding bevalt hem goed: het internationale imago en de mix van opleidingen op dezelfde school. Het werken in groepsverband bevalt hem uitstekend: "door elkaar te helpen, samen te werken, en de coaching van leraren, kan je veel bereiken".