2008-02-28

Nu ook op zondagen geopend!

Vanaf 1 maart 2008 is het Stenden University Hotel ook geopend op zondag!

Om dit te vieren bieden we u een overnachting aan van zondag op maandag, inclusief ontbijt voor slechts 60 euro ongeacht 1 of 2 personen.

Wilt u gebruik maken van dit mooie aanbod? Voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met reserveringen: (058) 244 11 88 of e-mail: hotel@chn.nl

Update verbouwing

Afgelopen maandag, 25 februari 2008, is er een start gemaakt met de verbouwing. Het nieuwe concept wordt doorgevoerd in de meeting rooms, die worden geverfd en opnieuw behangen. Over twee weken zal er ook een nieuwe vloer inkomen. In het restaurant zullen ook de nodige werkzaamheden plaatsvinden: de vloer wordt verzien van een nieuwe lak.



2008-02-27

Het gevoel van...

Afgelopen weekend heeft er weer een succesvol "Kruip in de huid van..." plaats gevonden.

Na een introductie en rondleiding door de Stenden University, kregen de ouders een 5-gangen proefwerk van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Ook kregen ze een introductie in de belangrijkste lesmethode van Stenden University, genaamd Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO). Het daaropvolgende etiquette college bereidde de ouders voor op de uiteindelijke verzorging van hun eigen lunch. Om deze educatieve dag af te sluiten kregen de ouders een wijncollege, waarin de nodige wijnen werden geproefd. Op zaterdagavond zijn we met z'n allen op kroegentocht gegaan, van de Irish pub tot de Doelensteeg tot uiteindelijk het fameuze Club Noa.

Om de week af te sluiten werden de ouders getest op hun kennis door middel van de Progress test die zij glansrijk behaald hebben. Na de uitreiking van het certificaat "Hotello in spe" werd er getoost op het succesvolle weekend.

Op de volgende data zal dit arrangement weer worden aangeboden:
9 t/m 11 mei 2008
13 t/m 15 juni 2008

Wilt u graag aan een "Kruip in de huid van..." weekend deelnemen? Neemt u dan contact op met reserveringen tel. (058)244 11 88 of e-mail hotel@chn.nl





2008-02-22

Zondag op z'n Paasbest



Op 1e paasdag, d.d. zondag 23 maart 2008, bieden de studenten van de Stenden University Hotel, voorheen Hotel Wyswert, u een uitgebreide paasbrunch aan. Bestaande uit een uitgebreid buffet vergezeld van een glaasje biologische prosecco.
Ook de kinderen worden op deze dag verwend. Zij hebben de mogelijkheid om broodjes te bakken, eieren te schilderen en verschillende kleurplaten in te kleuren.


Plaats: Stenden University Hotel
Datum: Zondag 23 maart 2008
Tijd: Binnenkomst tussen 11:30 en 12:30
Prijs: Volwassenen 17,50 euro. Kinderen 1,- euro per levensjaar, met een maximum
van 8,- euro. Deze actie geldt voor kinderen tot en met 12 jaar.

Wij hopen u te kunnen verwelkomen op eerste Paasdag!
Voor reserveringen kunt u contact opnemen met tel. 058-244 1188 of via hotel@chn.nl

2008-02-18

Stenden Student Lounge

Kort na de introductie van de naam: Stenden Hogeschool, is het alweer tijd voor een volgende introductie, namelijk de Stenden Studenten Lounge.

De gedachte achter dit concept is om de studenten een mogelijkheid te geven te studeren in een ongedwongen, informele sfeer.

Het pand waar deze lounge gevestigd is bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond kunnen de studenten ontspannen in het lounge gedeelte gebaseerd op het concept van het Vlaamsch Broodhuys, dit houdt in feite in dat alle gebruikte ingrediënten en producten voldoen aan de biologische, kwalitatieve en eerlijke standaard en op een pure en gezonde manier zijn bereid.

Op de eerste verdieping is een studieruimte gecreëerd waar men gebruik kan maken van verschillende Apple computers. Bovendien is er in het hele pand wireless internet aanwezig, waardoor de studenten ook op hun eigen laptop kunnen werken.

De bovenste verdieping bestaat uit twee zalen, beschikbaar voor vergaderingen, PGO (probleem gestuurd onderwijs) sessies en andere bijeenkomsten. Deze zalen dienen tegelijkertijd als een uitwijkmogelijkheid voor bijvoorbeeld groepswerk van de studenten van de hogeschool.

De Stenden Student Lounge is gevestigd in het hartje van Leeuwarden, namelijk op het Herenwaltje. De Student lounge zal haar deuren openen op maandag 3 maart. Tevens zal er een officiële opening voor genodigden plaatsvinden welke gepland staat voor maandag 31 maart.

De Student loung is vrij toegankelijk voor alle Studenten van de Stenden Hogeschool. Ga eens langs bij dit nieuwe verreikende concept van de Stenden Hogeschool!!

Nieuw managementteam, nieuwe mogelijkheden.

Vorige week is het nieuwe management team van Stenden University Hotel begonnen!

Het schooljaar op de hotelschool is ingedeeld in 4 modules van ieder 10 weken. Door dit systeem is het zo dat iedere hotelschool student minimaal 5 weken per schooljaar praktijk loopt in het leerbedrijf ‘Stenden University Hotel’. U zult misschien nu wel denken: een moduul duurt 10 weken en een student loopt slechts 5 weken praktijk? Dit komt doordat de andere 5 weken, theorieweken zijn. Dit houdt in dat de studenten de opgedane kennis van de theorieweek kunnen toepassen tijdens hun praktijk week.

Vorige week is er dus weer een nieuwe groep hotelschool studenten hard aan de slag gegaan om de kwaliteit van het Stenden University Hotel te behouden, en, waar de mogelijkheid zich voordoet, te verbeteren.

Dit management team gaat voor de komende 10 weken het Stenden University Hotel draaiende houden en het voor u zo aantrekkelijk mogelijk maken om bij ons te verblijven. Door deze managementwissel is het mogelijk dat er zich veranderingen voor zullen doen binnen het hotel, en wij, als team gaan er alles aan doen om te zorgen dat dit allemaal positieve veranderingen zijn.

2008-02-06

Praktijk!

Iedere student aan de hotelschool Leeuwarden krijgt er mee te maken: praktijk! Elk jaar moet de student in ieder geval 1 van de 4 modulen praktijk lopen in Hotel Wyswert. Deze week was het voor veel nieuwe studenten de eerste keer in Hotel Wyswert. Er zijn verschillende afdelingen waar men praktijk kan lopen, variërend van keuken, naar restaurant, van housekeeping tot de receptie.

De eerstejaars studenten doen het uitvoerende werk, zoals bedden opmaken en het serveren van gerechten. De tweedejaars hebben al meer verantwoordelijkheden en hebben de leiding over een afdeling. De derdejaars doen de "top-management", en gaan over het geheel van een afdeling en moeten hier strategische keuzes in maken.

André Tammer is een eerstejaars student die zijn eerste praktijk dag in de housekeeping heeft gelopen. Zijn verwachtingen zijn uitgekomen: de theorie kan hij goed in de praktijk toepassen en tegelijkertijd geniet hij van de samenwerking met zijn medestudenten en het contact met gasten. De opleiding bevalt hem goed: het internationale imago en de mix van opleidingen op dezelfde school. Het werken in groepsverband bevalt hem uitstekend: "door elkaar te helpen, samen te werken, en de coaching van leraren, kan je veel bereiken".