2006-06-06

Het nieuw geopende wereldrestaurant in een wereldstad

Op 12 mei is het nieuwe la place restaurant van Vroom en Dreesmann in Leeuwarden geopend. Vrijdag 19 mei is een kleine delegatie van hotel Wyswert gaan kijken in de keuken van het wereldrestaurant.
La Place stimuleert de communicatie tussen de medewerkers en de gasten. Dit gebeurt doordat de medewerkers a la minute de verschillende producten voor de gast bereiden. Op deze manier beleeft de gast hoe zijn of haar broodje, wokmaaltijd of vers gegrilde vis wordt bereid.
De gast is getuige van het gebruik van verse producten die tevens allemaal tentoongesteld worden. Door deze manier van werken voelt de gast zich betrokken bij het ontstaan van het product en kan hier zelf invloed op uitoefenen.

Een magazijn wordt er bij la Place niet meer gebruikt. Dagelijks komen er verse ingredienten binnen die tevens als decoratie gebruikt worden. Verse groente, fruit, vlees, vis en aardappelen liggen klaar voor gebruik ter decoratie van de verschillende verkooppunten. Eenvoudige, eerlijke producten in eenvoudige stalletjes van stalen buizen maken een geweldige presentatie. Alle praktijkstudenten van de hotelschool hebben een uitnodiging gekregen om er te komen kijken en ervaren wat La Place tot een wereldrestaurant maakt.
Dinsdag 6 juni 2006 is een aantal derde jaarsstudenten uitgenodigd om te komen kijken in de keuken van La Place.