2006-06-16

Theme diner Rembrandt & Friends


Woensdag 14 juni vond het thema Rembrandt and Friends in Hotel Wyswert plaats. De avond werd georganiseerd door derde jaars hotelschoolstudenten, die de afgelopen vier weken op de verschillende afdelingen de functie van manager ingevuld hadden.
De gehele avond stond in het teken van de 400ste verjaardag van neerlands trots: Rembrandt van Reijn. Bij binnenkomst werden de gasten artistiek op de foto vastgelegd om vervolgens de eetzaal te betreden. Het diner werd begeleid door afwisselend aangename harp- en piano muziek.
De acht gangen hadden een relatie met Rembrandt en zijn schilderende vrienden, zoals bijvoorbeeld Karel Appel en Corneille. De gerechten (met de bijpassende wijnen) werden op een artistieke wijze gepresenteerd en verbaal ingeleid door de restaurant manager. Vooral de aparte combinaties zoals tarte tartin van appel geserveerd met bloedworst en eendenlever viel bij vele gasten in de smaak. Het dessert werd onder leiding van viool muziek (en luid applaus van de gasten) geserveerd door zowel studenten uit de keuken als de bediening.
Aan het einde van deze zeer geslaagde, artistieke avond kregen alle gasten nog een kleinigheidje mee naar huis, een schilderskwast met een verrukkelijke Beerenburg-bonbon, om deze avond nog lang te kunnen herinneren, en in de huid van Rembrandt of een van zijn vrienden te kruipen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bedankt toppers, het was weer een geslaagde avond. Ik vond persoonlijk de Makreel met lamsoren en citroendressing het beste. Tot de volgende keer!

9:53 a.m.  

Een reactie posten

<< Home