2007-05-31

Nieuwe wandschilderijen in Hotel Wyswert

Hotel Wyswert krijgt nieuwe wandschilderijen. De schilderijen zijn afkomstig van voormalig directeur van Hotel De Roode Leeuw te Amsterdam, Dhr. H. de Goede. 13 April 2007 is hij overleden, een van zijn wensen was dat de schilderijen aan de CHN te Leeuwarden werden geschonken om daar opgehangen te worden.

Mr. De Goede is zelf begonnen aan de hotelschool in Maastricht en heeft daarna 13 jaar gewerkt in Amsterdam waar hij verschillende hotels heeft opgezet, waaronder De Roode Leeuw, het Amstel Hotel en het Ibis Hotel. Zijn passie voor het vak kwam altijd terug in zijn werk. Hij hield van vertellen over zijn vak, was breed georienteerd en was vooral geinteresseerd in de herkomst van producten, namen en tradities. Dit komt ook weer terug in de schilderijen, die namelijk menu's van bekende restaurants in Nederland en Frankrijk bevatten en verschillende oorkondes.

De schilderijen zijn overhandigd aan de CHN door een goede vriend, Dhr. R. Bil en zijn vrouw die Dhr. De Goede de laatste jaren verzorgd heeft. De nieuwe schilderijen zullen een mooie plek krijgen in Hotel Wyswert.