2008-09-09

Het wordt weer proeven en genieten met Stenden University Hotel bij Ljouwert Culinair!




Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september zal vanaf 16.00 tot 23.00 uur het gezelligste culinaire evenement van Leeuwarden weer losbarsten. Op het plein aan de voet van de Oldehove vindt u in een ontspannen sfeer, verzorgde paviljoens, live muziek verzorgd door "De Latinband met Laurens Blinxma" en "Weima & van der Werf", flanerend publiek en niet te vergeten: tongstrelende culinaire hoogstandjes.

Stenden University Hotel zal weer met de Nieuwe Nederlandse Keuken aanwezig zijn. Een proeverij met de heerlijkste gerechten vanuit de keuken van Restaurant.NL

Een keuken gebaseerd op onze eigen culinaire cultuur met invloeden vanuit de hele wereld om "onze keuken"te moderniseren.

De Nieuwe Nederlandse keuken is een gezonde keuken, dat betekent gezond voor de mens maar ook voor het milieu.
Om gezonde gerechten te maken gaan we uit van 80% biologische groenten en 20% biologisch of duurzame vlees en vis soorten.

Ingrediënten voor onze keuken komen van:
Biologische boerderij de Lindenhoff: groenten, zuivel en vlees
De "goede visser" voor vis uit de waddenzee
Everen de Vries voor vis uit het Sneekermeer.
Biologische groothandel "de Zaaister" voor Nederlandse producten

Ljouwert Culinair 2008 belooft weer een spraakmakend proeffestijn te worden. Dè kans om eens nieuwe smaken en verrassende combinaties te ervaren en te genieten van een heerlijk glas wijn of een verfrissend drankje.

Ljouwert Culinair is een initiatief van Lionsclub Ljouwert'80 en is een fondswervingsactiviteit. De opbrengst van Ljouwert Culinair is bestemd voor het kinderziekenhuis in Nouadhibou (West Afrika) en een cultureel project in de stad Leeuwarden. Met uw bezoek aan Ljouwert Culinair maakt u de wereld weer een stukje beter. Ga dus op culinaire reis met de Lions Ljouwert’80 tijdens Ljouwert Culinair!