2008-09-05

NIEUW BEGIN, NIEUWE KANSEN

Het nieuwe schooljaar is misschien net pas begonnen maar is tegelijkertijd alweer in volle gang. De schoolgangen bruisen van de nieuwe en oude studenten die onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ al druk in de weer zijn.
Is het niet met het module boek onder de knie krijgen of praktijk lopen, dan wel met nieuwe vrienden voor het leven maken.

De eerstejaars hebben de studiestartweek gelukkig weer allemaal overleefd. Uiteraard heeft iedereen het enorm naar zijn zin gehad en vooral de Pub-Crawl was een groot succes.

Niet dat de tijd heeft stil gestaan in de zomervakantie want zelfs toen is er hard door gewerkt.

Als laatste nog drie nieuwigheidjes die zeker het benoemen waard zijn.

De nieuwe lobby en receptie van de ‘Stenden University Hotel’ (voorheen Hotel Wyswert) (nostalgische naam onderhand) zijn zeker een kijkje waard. De hele zomer is er keihard aan gewerkt om het oude imago om te toveren tot een lobby die eigentijds is. Alles ziet er strak en georganiseerd uit met een duidelijk open karakter.

Ook is de studentlounge weer open voor iedereen van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. Deze plek is ideaal voor een kopje koffie en stukje taart tussen het shoppen door of een studie bijeenkomst met klasgenoten zonder dat je kamer een rotzooi wordt.
Geïnteresseerd? De Studentlounge is te vinden op Herenwaltje 3 in het midden van het centrum naast studentenvereniging Io Vivat in het steegje bij de Zeeman.

En als laatste maar het aller belangrijkste, de Spieren Voor Spieren Week 2008. In samenwerking met hoofdsponsor Intersport en partner Health City organiseert de Stichting Spieren voor Spieren dit jaar voor de tweede keer de Spieren voor Spierenweek, dit jaar van 18 tot en met 28 september. Dit is een campagneweek waarin aandacht gevraagd wordt voor de verschillende soorten spierziekten en stellen zij de noodzaak van het inzamelen van geld aan de orde.
Op de Zondag is een Spinnen voor Spieren Marathon georganiseerd. De Spinnen voor Spieren Marathon duurt tien uur dus als het team uit vijf personen bestaat, wil dat zeggen dat elk teamlid minimaal 2 keer een uur moet fietsen. Iedereen kan hieraan meedoen en het leuke is dat er ook een team is dat Spint voor Stenden!
Ons super team bestaat uit: Nienke Groothuizen, Jan Bossema, Eelco Bleeker, Marit de Vries en Marloes Otten. Laten we hopen dat we een mooi bedrag bij elkaar zullen fietsen voor zo’n goed doel!

Dit was het voor de eerste weblog dit jaar en iedereen,

BREAK A LEG! (figuurlijk dan).