2008-09-17

Leeuwarden Culinair, het culinaire hoogstandje van 2008!

Afgelopen weekend was het zover; Ljouwert Culinair vond plaats!
Voordat het spektakel op de Oldehove van start kon gaan, was de eerste ploeg druk bezig met het vervoeren van de materialen naar de stand toe en de inrichting van de stand. Uiteindelijk gaf de stand een mini reflectie van het Stenden University Hotel weer, en met zijn professionele uitstraling was het het stralende middelpunt van Ljouwert Culinair.

Jammer genoeg werden de wolken wat donkerder en kwam de regen aan het einde van de middag met bakken uit de lucht vallen. Natuurlijk waren er hierdoor minder gasten dan verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken want de bar heeft de gehele middag en avond vol gestaan! ‘s Avonds klaarde de lucht ook iets op waardoor het net nog een stukje gezelliger werd. Na een geslaagde avond ging iedereen op tijd naar huis, want de volgende dag zou het feest nogmaals uitbarsten....

Zaterdagmiddag was iedereen al weer druk bezig met de voorbereidingen en zelfs voordat het evenement officieel geopend was waren er al gasten bij alle restaurants een kijkje aan het nemen. Het was prachtig weer en veel praktijkbegeleiders, studenten en andere gasten hadden daardoor ook besloten om even bij Ljouwert Culinair langs te gaan. De gehele dag was het gezellig druk bij de stand en iedereen genoot van een lekker hapje en drankje. Om de gasten meer bekend te maken met het biologische concept van het restaurant en de nieuw Nederlandse keuken werd er een prijsvraag gehouden waarbij een diner voor twee in het restaurant de eerste prijs was.

Na een lange dag met veel genot en plezier was het tijd om de stand weer af te breken. Moe maar voldaan kan iedereen terug kijken op een fantastisch weekend.