2008-09-29

'Spieren voor Spieren'

Stenden university hotel steunt Stichting ‘Spieren voor Spieren’ door 10 uren te spinnen.

Een maand lang, 2x per week naar de sportschool; dat was de basis voor het aantreden op de 10 uren durende ‘Spinnen voor Spieren’ marathon in Almere op zondag 28 september j.l..

De week van 18 t/m 28 september j.l. stond in het teken van de Stichting ‘Spieren voor spieren’. Met name in deze week werd extra aandacht geschonken aan de stichting die zich o.a. inzet om onderzoek naar spierziektes bij kinderen uit te breiden en faciliteiten voor deze kinderen te verbeteren.

De afsluiting van deze week vond plaats in de vorm van een Spinning marathon genaamd ‘Spinnen voor Spieren’. Aan deze marathon hebben 5 medewerkers van Stenden university hotel meegedaan. Onder de bezielende leiding van teamcaptain Jan Bossema hebben Eelco Bleeker, Marloes Otten, Nienke Groothuizen en Marit de Vries al hun spieren gespannen om deze 10 uren durende marathon door te komen. Het team was gedurende deze dag verantwoordelijk voor het invullen van deze 10 uren waardoor elke medewerker dus minimaal 2 uren moest spinnen. Dat is ruimschoots gehaald want de heren hadden al het dubbele voor hun rekening genomen.

Ieder uur werd gekenmerkt door een eigen stijl; van Musical tot Drums, van Trance tot de ‘70s’. In de Topsporthal in Almere waren daarnaast nog vele andere activiteiten om de supporters en de spinners die even mochten bijkomen van hun uurtje spinnen, te vermaken. Een workshop Hiphop en een clinic street basketbal waren een aantal van deze items.

Na het eerste spinning uur werd al snel duidelijk dat de temperatuur in de sporthal de grootste uitdaging zou worden tijdens deze dag. Het laatste spinning uur was de afsluiting van de dag met als hoogtepunt Edwin Evers op de spinning fiets. Het radioprogramma ‘Evers staat op’ (Radio 538) heeft te samen met Louis van Gaal veel aan de promotie van deze marathon gedaan. Doordat Edwin een weddenschap van Louis had verloren was de tegenprestatie dat Edwin mee ging fietsen, wat hem niet meeviel. Daarnaast werd dit uur gekenmerkt door vele Hollandse feesthits met als meest bijzondere moment het uit volle borst meegezongen ‘Wilhelmus’ door spinners en supporters.

En daar waar het uiteindelijk allemaal omgaat: het totaalbedrag van deze Spieren voor Spieren week: € 453.000,- .
Wij vonden het fantastisch om hieraan deel te mogen en kunnen nemen en de kick die deze dag heeft gegeven is met geen woorden te beschrijven.