2007-09-12

De Nieuwe Nederlandse Keuken ook tijdens Ljouwert Culinair

Waarom zou je Frankrijk verlaten, zonder de Eiffeltoren gezien te hebben,
Waarom zou je naar Las Vegas gaan zonder te gokken,
Waarom zou je Leeuwarden verlaten zonder de Nieuwe Nederlandse Keuken te proeven in Hotel Wyswert.

Begin dit schooljaar is er een nieuw concept ingevoerd in Hotel Wyswert. Onderleiding van Albert Kooy komt Hotel Wyswert met de Nieuwe Nederlandse Keuken. Een keuken geïnspireerd op onze oude eetcultuur met emoties van vroeger met invloeden, technieken van nu: Aziatisch, Frans, Spaans, Italiaans maar vooral Nederlands.
Het is niet alleen de keuken die verandert, maar ook het restaurant en de bar zijn omgetoverd tot Restaurant.NL en Bar.NL. Restaurant.NL is geopend van 10:00 t/m 22:00 uur en heeft geen menu kaart meer met voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes maar één kaart voor lunch and diner. Bar.NL is geopend van 08:30 uur t/m 00:00 uur.

De Nieuwe Nederlandse Keuken is te proeven en te ervaren tijdens het proeffestijn Ljouwert Culinair op vrijdag 14 september en zaterdag 15 september. Tijdens dit event wat zal plaatsvinden op het Oldehoofster Kerkhof van 16:00 uur t/m 23:00 uur.
De netto opbrengst van Ljouwert Culinair is bestemd voor twee projecten. Een cultureel object in Leeuwarden en een Kinderziekenhuis in nouadhibou (Mauretanië, West Afrika).

Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.ljouwertculinair.nl/